Kinder Yoga-Moment


Kinderyoga

Kinderen groeien op in een wereld vol prikkels. School, zwemles, sport, computers, mobiele telefoons etc. Dit geeft soms een druk. En ook voor kinderen is het belangrijk om te leren ontspannen.


Kinderyoga is een combinatie van yoga, muziek, spel, dans, ontspanning en plezier!!
Het bevordert creativiteit, zelfinzicht, zelfvertrouwen, verbetert concentratie, motoriek en helpt te ontspannen.

De lessen zijn geschikt voor ieder kind. Er zijn geen winnaars of verliezers, er is geen goed of fout. Je mag zijn wie je bent.


De kinderyoga lessen worden gegeven in blokken van 6 lessen. Elke les bestaat uit 60 minuten. 


Peuter yoga 

Bij peuter yoga zijn de lessen nog speelser dan bij de kinderyoga. Ook tijdens deze lessen worden er gewerkt met thema's die aansluiten bij peuters en wordt er elke les gewerkt met een prentenboek. De lessen bestaan voornamelijk uit een combinatie van yoga oefeningen, dans, creativiteit en bovenal veel plezier.

Deze lessen zijn geschikt voor peuters vanaf 2 jaar.

De Peuter yoga lessen worden gegeven in een blok van 6 lessen. Elke les bestaat uit 45 minuten.

Uiteraard mag er per kind altijd 1 ouder/verzorger aanwezig zijn. 

Tieneryoga  

Waar bij de kinderyoga lessen de nadruk ligt op de speelsheid en ontwikkeling bestaan de tieneryoga lessen meer uit de verschillende yoga houdingen, oefeningen en ademhalingsoefeningen. 

De effecten wat de yoga lessen kunnen hebben zijn onder andere het krijgen van meer zelfvertrouwen, ballans en bewustwording van de ademhaling. 

De tiener yogalessen worden gegeven in blokken van 6 lessen. Iedere les bestaat uit 60 minuten. 

De lessen zijn geschikt voor tieners vanaf 13 jaar. 

Wiebelyoga

Wiebelyoga is een vorm van kinderyoga waarbij er gebruik wordt gemaakt van een houten ballansbord. Op deze manier leren de kinderen te balanceren, bezig te zijn met kracht en zijn de oefeningen uitdagender. Op speelse wijs worden er diverse houdingen en avonturen uitgevoerd op de wiebelplank. 

Tijdens de kinderyoga lessen kan het voorkomen dat we gebruik maken van de wiebelplank. 
Ook worden erworkshops gegeven voor kinderen van 4 t/m 12 jaar om kennis te maken met de wiebelplank. 

Therapeutische kinderyoga 

Individuele kinderyoga 

Individuele kinderyoga lessen zijn geschikt voor alle kinderen vanaf 4 jaar die het om welke reden dan ook moeilijk vinden om mee te doen met de groepslessen en/of die bijvoorbeeld te maken hebben met weinig zelfvertrouwen, concentratieproblemen, ADHD, PDD - NOS, autisme, motorische achterstand, leer- en concentratie problemen of diverse lichamelijke klachten waar extra aandacht voor nodig is.  

Tijdens de individuele kinderyoga worden de sessies volledig afgestemd op de behoeftes van het kind. Op het gene wat het kind nodig heeft en natuurlijk ook waar hij/zij plezier uithaalt. 

Voorafgaand maken wij kennis met elkaar door middel van een intake gesprek. Op deze manier kunnen wij gezamenlijk kijken waar de behoeftes van het kind liggen. 

Voor meer informatie kunt u altijd mailen of bellen.